2021-01-28 12:12:15• hírek • Bede Emőke

A Serinus Energy elkezdte az újabb földgázkút kifúrását

2017-ben az egyik kútnál robbanás történt.
2017-ben az egyik kútnál robbanás történt.

A kőolaj- és földgázkitermelésben utazó Serinus Energy megkezdte a Moftinu-1008 nevű földgázkút kifúrását – tudatta a lengyel cég nemrégiben.

A folyamat során megközelítőleg 1.000 méteres mélységbe fognak leásni, és várhatóan öt, földgázt tartalmazó homokképződményt is sikerül majd elérni, melyek közül három jelenleg a Moftinu-1007-es kút kitermelési zónájába esik. Amennyiben a fúrás sikeres lesz, és elkészül a kút, egy közel másfél kilométeres vezeték kapcsolja majd a nagymajtényi gázüzemhez. A cég emellett közleményében azt is pontosítja, hogy mindent szükséges járványügyi óvintézkedést megtettek annak érdekében, hogy a fúrás a pandémia ideje alatt is maximális biztonságban folyhasson.


A Serinus Energy másik, Moftin-1001 jelzésű földgázszondájánál 2017. december 18-án egy váratlan szivárgás miatt robbanás, a lánglovagok összefogásának és a kanadai szakemberek tapasztalatának köszönhetően azonban egy húsz napos küzdelem után sikerült végleg megfékezni a lángokat. A cég annak idején meglehetősen szűkszavúan nyilatkozott a baleset körülményeiről. Mint akkori közleményükben írták, a szerencsétlenségre éjjel 1 óra után került sor. Az alkalmazottak épp a biztonsági szelep felszerelésével voltak elfoglalva, amikor a kiszabadult gázmennyiség belobbant. A Serinus már akkor, közvetlenül az incidens után kérelmezte egy újabb kút felállításának engedélyét, noha a tűz kb. 4 millió dollárt, azaz megközelítőleg. 15 millió lejt emésztett fel. A profit.ro információi szerint lengyel cég jelenleg három kutat üzemeltet Nagymajtény közelében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: